torsdag 22 januari 2009

Lima, Peru

Resfebern infann sig faktiskt till slut. Pa dagen for var avresa var vi ratt sa stissiga. Fyra manader uppenbarade sig plotsligt i hela sin oandliga langd. Dessutom borjade dagen med ett akut tandlakarbesok for Henning som bitit bort den lagning som han fick efter att ha ramlat in i en snodriva pa nyar. Men till slut efter lite strul med bankdosor och fastighetsvarden Svea i Umea sa satt vi till slut pa vag mot Lima. Flygresan spande sig over 33 timmar. Trasmak och latt huvudvark blandades med lyckorus och tankar pa att snart vara framme. Inga storre missoden forutom en borttappad vaska som vi hoppas vi snart ska fa tillbaka.

Vi bor 7 km utanfor centrala Lima i det lite lugnare Miraflores. Buss in till centrum kostar 2 soles (7 kr). Langs trottoarerna star forsaljare med sina vagnar och erbjuder farskpressad apelsinjuice, rostade notter och potatisbullar med agg och kott. Ett demonstrationstag marcherade forbi omringade av bevapnade poliser.

Imorgon ar planen att besoka cykelbutiker och anmala oss pa en spanskakurs.

Idag fortsatter vi nog ett tag till att vandra i den gassande solvarmen och branna oss om axlarna. Till kvallen ska vi fira vara godkanda tentor!

7 kommentarer:

  1. Hej, Jenny och Anniken här!

    Vi har lunch och hänger på MB. Förmiddagen var stimulerande med 4 h föreläsning onkologi... Nu väntar lite mer malignitet.
    Vilken fin hemsida ni har! Hoppas ni har det bra och jobbar hårt på spanskan. Vi är INTE ett dugg avundsjuka:)

    Kramar hemifrån Umeå, 2+ och mulet, bakhalt i Nydalaspåret men trevligt ändå.

    SvaraRadera
  2. Hej på er!

    Skönt att väskan kom till rätta och grattis till tentaresultatet, snyggt jobbat!
    Blir avund på ert härliga väder, här är det fortsatt grått, mulet, småkallt å halt.

    Många varma kramar från mamma Vanja

    SvaraRadera
  3. Hej Henning!

    Hörde av Lena att ni nu är i Sydamerika.
    Era planer låter verkligen spännande. Jag önskar er en härlig resa genom Sydamerika och att allt går väl.
    Ta väl hand om er!
    Hälsningar
    från
    Kerstin och Ingvar

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Vad det känns avlägset med gassande sol och värme! men solen tittade fakttiskt fram här på förmiddagen, och på något sätt blev jag jättelycklig. det hade varit grått så länge. Nu har skolan börjat och det känns roligt.
    Kram, Hilda

    SvaraRadera
  5. Hej vänner!
    Låter härligt! Önskar att jag också vore på lite varmare breddgrader. Fick hem ett ex av Vertex häromdagen och ni täcker hela förstasidan!
    Lycka till med cykelköpandet. Ikväll blir det stor fete fest hos Alexis å PA.
    Sköt om er.
    Patrik

    SvaraRadera
  6. Hej lottahenning!
    Skönt att allt verkar flyta friktionsfritt so far. Vi avundas ert äventyr. Sköt om er, ta väl hand om varandra och "baken". Idag åker vi till Håknäsbacken för att hjälpa Oscar och Bea med att flytta bräder och lister till ett förråd sen blir det ett skönt bastbad i gråvädret.
    Åke och Madde Krike by the see

    SvaraRadera
  7. Hej Henning o A-Lotta! Söndag eftermiddag här. Blött och halt. Ta lite kort på blommor och blad.! Kan inte hjälpas att jag längtar till lite varmare tider, men nu får man se på det ljusa i tillvaron. Lycka till med cykelköpet! Pappa hälsar, mamma Annika

    SvaraRadera